.

.

pondělí 14. září 2015

Druháci z Čajkárny se nenechali obalamutit ani v krajském kole a slaví postup

 Dne 21. ledna odcestovala parta našich florbalistů do nedalekého Prostějova, aby zde poměřila síly se soupeři v krajské eliminaci. Postupně jsme narazili na Škodovo gymnázium Přerov, Gymnázium Šumperk a Reálné gymnázium Prostějov. V sázce byl postup do Top 8 Východ (nejlepších 8 celků východní části republiky). V turnaji jsme asi byli favority, ale reálná sestava, se kterou jsme do Prostějova odjeli, tomu nenapovídala, protože jsme ztratili dva elitní hráče (i když elitní jsou vlastně všichni!).
 V prvním zápase nás čekal celkem lehký soupeř, a to tým z Přerova, který měl sice ve svých řadách spoustu skvělých hráčů a především nejlepšího dorosteneckého gólmana z kraje, ale zápas jsme ve druhé polovině ovládli a nakonec vyhráli 2:0.
 Následovala asi pětiminutová pauza a hned nás čekal zápas s velmi kvalitním týmem Šumperku, který měl ve svých řadách podobně jako my brankáře a jednoho hráče se zkušenostmi z ligových zápasů ČFbU, a zbytek hráčů doplněný stejně jako my z amatérů. Proto nebylo divu, že zápas byl velice vyrovnaný a zaslouženě skončil remízou, což byla naše první bodová ztráta, ale už 5. čisté konto pro našeho brankaře Honzu Šauera.
 Jak už to v takových turnajích chodí, tak po bezbrankové remíze s Šumperkem to vypadalo na boj o skóre. Šumperští hráli před naším posledním zápasem, tudíž bychom za jakéhokoli stavu věděli, na čem jsme. Florbalový bůh se na nás musel usmát, protože Přerov uhrál s Šumperkem remízu, a nám stačila k výhře v turnaji jakákoli výhra nad Prostějovem.
 Do posledního zápasu jsme šli jasně zkoncentrovaní podat nejlepší výkon a porazit Prostějov. Nejprve otevřel skóre Adam Dlouhý, který mimo jiné odehrál skvělý turnaj. Pak si ještě dvě trefy připsal Tomáš Hruška. Trochu jsme však za stavu 3:0 polevili, když jsme dovolili Prostějovu vstřelit gól, čímž jsme trochu překazili plány „Šaimu“ v bráně neinkasovat ani pošesté. Ale snad ten jeden gól přežijeme, když jsme se probojovali do 16-ti nejlepších celků Poháru Českého florbalu středních škol.
 Gymnázium Čajkovského tak bude reprezentovat Olomoucký kraj v další fázi této soutěže, tedy TOP 8 Východ, ze kterého vítěz postoupí do Velkého finále konaného 18. 4. 2015 v pražské O2 aréně! Motivace tak je obrovská, kdo by nechtěl hrát ve vysočanské aréně pod dohledem ČT Sportu. :)
 Závěrem bych chtěl ještě jednou pochválit výkon Adama Dlouhého, který se vyznamenal skvělým výkonem, to bych však nesměl zapomenout na Honzu Šauera, který po nemoci odchytal fantastický turnaj. Pochvalu si jistě zaslouží i prof. Eva Tomajková, která neváhala nás na tuto soutěž přihlásit a teď se ukazuje, jak skvělý tah to byl! Držte nám palce v další fázi soutěže!!!

Sestava: Šauer, Machalický – Šmirják, Vykydal, Hrabovský – Pazdera, Hajšman, Hruška (C), Říčka, Dlouhý, Hanzelka



Tomáš

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)