.

.

pátek 4. prosince 2015

Hunger Games: Monkingjay

 Dva filmy a třetí kniha trilogie Hunger Games - Monkingjay, v českém překladu Síla vzdoru. Nebudu vám nic nalhávat, na film jsem se těšila hned po přečtení knížek a na jeho druhou část celý rok od premiéry první části. A potom to přišlo. Neuvěřitelná reklama, která všude hlásala obrovskou akci na poutavý trhák. To všechno byla druhá část filmu.
 Když jsem se konečně dostala do kina, začala jsem přemýšlet, jaké vlastně bude snímkové zpracování knihy od Suzanne Collins. Z několika částí jsem měla obavy – jak asi ztvární knižní scény? Ale jedno se musí uznat, scénáristé to zvládli na jedničku.
 Netvrdím, že HG3 je skvělý film, protože to předčasné publikování mě moc nezajímalo. Protože mé očekávání by se dalo srovnat s realitou. Film byl dost podobný knize až na některé scény. Nechci tudíž moc „spoilerovat“. I když, uznejte sami – pokud vás tato kniha či film alespoň trošku zaujali, díky některým předběžným reklamám jste zjistili, že někteří vaši oblíbení herci jakožto postavy zemřou. A většina z nich velice zanedbanou smrtí. Scénáristé totiž nechtěli film plný otřepaných frází a klišé. Proto je smrt ve filmu na každém rohu hlavního města Kapitol?
 Hlavní hrdinka Katniss jakožto Reprodrozd symbolizuje revoluci. Jejím úkolem je spojit lid z dvanácti krajů ke vzpouře. Když už se začnou odehrávat bitvy, pokusí se Katniss svrhnout vládce celého Panemu prezidenta Snowa. Nejdříve se k němu ale musí dostat přes skoro opuštěné město plné pastí. Nechci prozrazovat konec, ale přesto vám sdělím, že bohužel Katniss při zdolávání nástrah ztratí spoustu přátel a milovaných osob. Ve filmu (stejně jako v knize) ale konečně dojde na rozbourání nejen Kapitolu, ale také milostného trojúhelníku.
 No tak na co čekáte? Viděli jste předešlé díly a ty vás zaujaly? Tak utíkejte do kin. Slibuji, že chvil plných napětí, vzpoury, chladnokrevnosti, ale i lidskosti a citů je dostatek. 

Betty

1 komentář:

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)