.

.

neděle 31. ledna 2016

JOY - recenze



 Film Joy je velice dobrým snímkem v inventáři nového roku 2016. Do kin přišla premiéra 7. ledna, ale já jsem měla možnost navštívit film již před Silvestrem. Proto vám teď jednoduše shrnu, proč je snímek v domáckých amerických státech tak populární.

 Hlavním důvodem je zřejmě hvězdné obsazení, ne první kombinace dvou vyhledávaných herců Jenifer Lawrence a  Bradleyho Coopera za přítomnosti superhvězdy  Roberta de Nira. Spolupráce těchto tří herců není prvotní, jelikož spolu hráli již ve filmu Špinavý trik nebo Terapie láskou.

 Jejich herecké výkony tedy celkem slušně zamaskovaly celkem nudnou a chaotickou linii. Životopisný trochu nadprůměrný film. Vždyť hlavní hrdinkou je hodná, ale nevyrovnaná a dravá žena, která se ze všech sil snaží překonat sama sebe a neskončit, jako její rodinní příslušníci. Být tvůrčí a ojedinělý, dobýt svět a tvrdě sledovat svůj životní sen – to chce cílevědomá Joy. Něco vymyslet, dokázat nejen sobě, ale i ostatním, co v ní je. Když jí nevyšel obojek pro psa proti blechám, může zkusit prorazit se zázračným mopem. Ten totiž vytře všechno, bez otravného ždímání. Ale život v byznysu je těžký, a proto je naprosto v pořádku vsadit na svůj sen o mopu všechno včetně domu a zadlužit se ještě víc. Tedy pokud bude Joy dále neústupná a nenechá se zničit vlastní rodinou, je pravděpodobnost, že její vynález bude hitem. Je však těžké pracovat od nuly až k výšinám. To si Joy velice dobře uvědomuje, ale i když je občas na dně, pokusí se odrazit a nakonec jí to přece jen vyjde. Teleshoping je zní ostatně nadšen jako spousta zemi umývajících hospodyněk. Ale aby nebylo vždy veselo, přijdou další problémy. Joy je ale opravdu velice bystrá a rozhodně si nechce nechat úspěch a čest vzít.

 Jestli se jí to podaří? Samozřejmě, že ji vytrvalost dovede až k úspěchu. Já vám toho ale víc nenapíšu, raději si na tento film zajděte sami. O mopy v zákoutí teleshopingové scény a o obchodní vychytávky opravdu není nouze. Na druhou stranu se jedná o povedený životopisný záběr o nekompromisní cestě k úspěchu.

Betty

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)